geen-school-die-je-dit-leert

Hoe vaak verlies je energie en levert je inspanning niet het gewenste resultaat op? Als het antwoord daarop ‘frequent’ is, dan is het tijd om kennis te maken met de natuurlijke werkwijze. Dat is een werkwijze waarbij je geen energie verliest en optimaal gebruik maakt van je invloed door juist gebruik te maken van de energie die er al is. Efficiënter en effectiever dan dit, wordt het niet.

Energieverlies

Energieverlies ontstaat als gewenste resultaten uitblijven. Of als het proces moeizaam verloopt. Je hebt misschien een lange adem, maar op een gegeven moment is de koek op, toch? Als je jezelf leert om in te tappen op de subtiele energie, dan werk je met de natuurlijke stroom mee. Dat bereik je door je gedachtes mee te bewegen, maar geen school die je dit leert.

Beweeg

Vaak verloopt het proces namelijk niet moeizaam, maar zijn het gedachtes die de weg blokkeren. De natuurlijke stroom is namelijk altijd in beweging. Het staat niet stil. Stilstand is onmogelijk. Kijk maar eens naar de natuur om je heen. Sta je voor je gevoel toch stil? Verander dan eens je perspectief, dan stroomt het proces binnen de kortste keren weer.

Natuurlijke stroom

De natuurlijke stroom draagt aan. Dat betekent dat je niet hard aan het werk hoeft te gaan, maar op ontvangen mag staan. Maar als je je vasthoudt aan wat je zelf continu bedenkt, kun je niet zien wat je moeiteloos ontvangt. Hoe meer je dat doorhebt, hoe meer je ontdekt dat het allemaal lichter en makkelijker kan.

Invloed

Meegaan op de natuurlijke stroom vraagt om inspanning, maar eentje van een andere ‘toon’. Het gaat in eerste instantie niet om je handen uit de mouwen te steken, maar om je gedachtes onder de loep te nemen. Je ervaart daardoor je invloed; die mogelijk groter is dan je dacht. Hoe meer je je gedachtes meebeweegt, hoe meer je fluitend door het natuurlijk proces gaat.

Auteur foto

Geschreven door Drisia d'Anjou, eigenaar van www.designed2Learn.nl; developing innovative soft skills en grondlegger van de future soft skill 'Natuurlijk Innoveren©'.