hartconnectie

Hartconnectie

Ken je dat? Dat je je bewust bent van hoe je overkomt terwijl je spreekt? Onlangs vertelde ik een verhaal met iets teveel bravoure. Terwijl ik sprak, werd ik ervan bewust dat ik vanuit mijn ego sprak. Daar was niets ‘vanuit het hart’ bij. Ik had er geen oordeel over hoeven hebben, maar dat had ik wel. Het voelde niet kloppend. Toch lukte het niet om mijzelf tijdens dat verhaal te herpakken. Helaas. Volgende ronde, nieuwe kansen.  

Hartconnectie

Vanuit hartconnectie zijn woorden zacht, accepterend, empathisch en niet oordelend. Je ervaart ze misschien als vrouwelijker. Het is in het begin wennen om vanuit hartconnectie te communiceren. Voorál bij bekenden kan het ongemakkelijk zijn om anders te reageren dan men van je kent. Het is een kwestie van jezelf de tijd gunnen en ook jezelf toestaan gewoon vanuit het hoofd te reageren.   

Veilig klimaat

Toestaan van de rationele ego kant is namelijk net zo belangrijk. Het één bestaat niet zonder het ander. Beiden hebben een functie, maar de vrouwelijke kant levert iets extra op, namelijk dat het ruimte schept. Het is minder aanvallend en daardoor schep je vanuit hartconnectie een veilige omgeving. Vanuit hartconnectie schep je een klimaat waarin je de ander vanuit acceptatie een plek geeft.

Connectie natuur

Vanuit diezelfde hartconnectie kun je schrijven. Het initiatief ‘Conscious Words to Conscious Minds’ is eruit voortgekomen. Het is net alsof dat concept ontstaat in plaats van dat je het bedenkt. Communiceren vanuit een hartconnectie kan iedereen. Dat klinkt misschien vaag, maar je hart is je natuur. De vraag is of het niet vager is dat we zo onze connectie met onze natuur zijn kwijtgeraakt. En teveel onze gedachtes voor absolute waarheid aannemen.

Wijsheid

Het hart heeft zoveel wijsheid. Van een ander kaliber dan wijsheid vanuit je hoofd. Je wijsheid is altijd binnen bereik. Als je oefent met (weer) in contact komen met je hart, dan tap je er zo op in. Iedereen doet dat op zijn eigen manier. Eenvoudige technieken zoals hartcoherentie, meditatie, schrijven of ademtechnieken, helpen je erbij. Het is dus niet de vraag óf je het kunt, maar of je het wilt.  

Impact

Woorden vanuit hartconnectie, zijn bewuste woorden. Die bevatten jouw wijsheid en bieden vaak een verrassend nieuw perspectief op een onderwerp. Het kan bijna niet anders dan dat bewuste woorden dieper doordringen, een groter bereik hebben en daarmee meer impact. Ze kunnen je inspireren, je blik verbreden of een nieuwe richting aan je leven geven en je kunt ze delen met anderen. Wil je jouw bewuste woorden delen? Gebruik gerust hashtag #consciouswords zodat je woorden nóg meer impact kunnen hebben.

Auteur foto

Geschreven door Drisia d'Anjou van www.designed2Learn.nl; developing innovative soft skills en grondlegger van de future soft skill 'Natuurlijk Innoveren©'.