Online programma voor selfcoaching

selfcoaching

Wie op zoek gaat naar professionele hulp op mentaal en emotioneel vlak, is niet zomaar tot dat besluit gekomen. Vaak lopen we al een tijdje rond met een topic waar we keer op keer op vastlopen. En hoewel naar een coach, psycholoog of therapeut gaan gelukkig steeds meer ‘mainstream’ wordt, is de drempel vaak nog steeds hoog. Dat geldt voor zowel volwassenen als volwassen young professionals.

Zelfontwikkeling

Dus het eerste dat we vaak doen? Dat is dat we zelf op zoek gaan naar antwoorden en oplossingen. We lezen zelfhulpboeken. Doen workshops zelfontwikkeling. Volgen interessante accounts op social media. En worden zo steeds wijzer en (zelf)bewuster. We vergaren tonnen zelfkennis. En soms zit daar de oplossing bij.

Wachtlijst

Maar hoe meer we bewust worden van onszelf en onze mindset, energie, gedrag en overtuigingen, hoe sneller we tegen een volgend onderwerp aanlopen, lijkt het wel. En dan begint het weer van voor af aan. Na veel wikken en wegen overwegen we toch maar een traject bij een professional. Zodra we die dappere stap zetten, is het nog een heel uitzoekwerk, want bij wie je moet zijn? Een logische eerste stap is voor de meesten de huisarts. En voor je het weet sta je op een lange wachtlijst bij de GGZ.

Selfcoaching wérkt

Nu ik al heel wat jaren als (online) coach, trainer en educator werk, maar vooral ook ervaringsdeskundig ben, weet ik dat je op eigen houtje vaak een heel eind kunt komen. Althans, als het gaat om lichtere obstakels waarbij zelfontwikkeling toereikend is. Je moet alleen weten ‘hoe’. Wat werkt. Wat helpt. Wat je verder brengt. En vooral hoe je jezélf vooruit helpt. Maar niemand die je dat leert. En zo verlies je al gauw energie en tijd.

Programma voor selfcoaching

Een set basisvaardigheden meekrijgen op school, zou een goede start zijn. Maar dat gebeurt nu nog vrij summier. Om hier verandering in te brengen, kun je binnenkort een online programma voor selfcoaching volgen. Waarin je zelfstandig in vier maanden tijd, op je eigen tempo, basisvaardigheden leert én basistools krijgt aangereikt, zodat je jezelf kunt supporten als een echte pro ongeacht het onderwerp. En ook nog eens op een vrij praktische en luchtige wijze. Zo leg je in no time een fundament waarmee je door middel van selfcoaching vooruit komt. En het kan ook een fijne basis zijn voor een traject bij psycholoog, therapeut of coach. Wil je weten of dit programma bij jou of binnen je organisatie past? Neem dan hier contact op.