Waarom hard aan jezelf werken niet loont

zelfcoaching

Je kunt nog zo hard aan jezelf werken, maar dat is geen garantie voor het bereiken van de verandering die je wilt zien. Dat heb je misschien zelf ook inmiddels al ervaren. Eigenlijk is het heel goed nieuws dat hard werken niet loont. Want persoonlijke verandering teweeg brengen op een effectieve manier, werkt heel anders dan je misschien denkt.

Jezelf forceren

We kunnen het onszelf onnodig moeilijk maken. Door onszelf mentaal af te peigeren, te zwoegen, geforceerd te willen verbeteren, veranderen en ontwikkelen. Maar je kunt je nog zoveel bewust worden. Vijf keer per jaar op vakantie gaan. De ene retreat na de andere boeken. En toch verandert er niets. Niets van dat lijkt de sleutel te zijn. Het is niet gek als dat tot frustratie leidt.

Inspanning loslaten

Als je harde werken niets verandert. Ook je investeringen in energie, moed, geld en tijd dat niet doen. En zélfs je volharding en toewijding je niet brengen waar je wilt zijn. Wat doe je dan? Dan laat je vroeg of laat je inspanning los. Dan geef je het hopelijk op. Want dat is het enige dat je dan nog kunt doen. Dat brengt je, ironisch genoeg, eindelijk op de plek waar verandering wél tot stand komt.

Sleutel verandering

Zolang je ‘frequentie’ niet mee verandert, verandert er vaak maar weinig. De werkelijke verandering vindt namelijk pas plaats als er in je gevoelsleven iets shift. Dus laat alles dat je op het vlak van zelfontwikkeling doet, gericht zijn op het laten plaatsvinden van die shift. Omdat dát de verandering brengt die je wenst te zien.

Selfcoaching

Zelfontwikkeling wordt daardoor ook nog eens leuker, lichter en luchtiger dan je misschien tot nu toe hebt ervaren. Het kan zelfs energie geven! En dat hoeft niet te betekenen dat je je verantwoordelijkheid niet neemt of wegkijkt van obstakels die tussen jou en je gewenste situatie instaan. Met eenvoudige tools kun je jezelf succesvol en op een natuurlijke manier (leren) coachen. Ongeacht het thema. Nu. Tot ver in de toekomst.

Tools voor selfcoaching

Ben je benieuwd met welke eenvoudige tools jij jezelf kunt supporten? Overweeg dan eens een mini- pakket #VrijeRuimte. Dit zijn drie online sessies waarin je kennis kunt maken met (zelf)coaching op een natuurlijke en ontspannen manier. Je #VrijeRuimte reserveer je hier.