Wanneer stap je naar een coach

natuurlijk-proces

De meesten moeten een flinke drempel over om 1:1 sessies aan te vragen. Terwijl er wordt getwijfeld en geprobeerd er nogmaals zelf uit te komen, neemt de ‘pijn’ ook steeds meer toe. Op een gegeven moment vindt er een kantelpunt plaats. Maar voor het zo ver is, gaan er soms jaren overheen voor we professionele support zoeken.

Transformatieproces

‘Zonde!’, zal je nu misschien denken. Maar zo zie ik het niet. Het twijfelen, spartelen en zélf proberen eruit te komen, is onderdeel van het proces. Dat (transformatie)proces mogen we best wat meer waarderen. Hoe frustrerend ook, want dat is het. Maar het is ook een ultieme poging om onszelf beter te leren kennen en onszelf vooruit te helpen. 

Duurzame verandering

Diep van binnen weten we namelijk wel dat we het zelf kunnen. Dat we de antwoorden, inzichten en oplossingen echt niet bij een ander vinden. En al vinden we wel antwoorden buiten onszelf, dan lijken die altijd minder te raken, te beklijven, laatstaan duurzame verandering teweeg te brengen, als de antwoorden die we ontdekken in en door onszelf. Onze eigen wijsheid slaat nu eenmaal het best aan. We bieden onszelf maatwerk. Onze oplossingen passen precies en dat is geen toeval.

Goedbedoelde adviezen

Dat is ook de reden dat goede en goedbedoelde adviezen van anderen vaak net de plank misslaan. We hebben dan meer aan een luisterend oor. Iemand die de juiste vragen stelt. Je ruimte geeft. Of even voor ‘advocaat van de duivel’ wil spelen. Je gedachtes helpt structureren. Of helemaal niets doet behalve zónder oordeel en mét empathie naar je luisteren.

Persoonlijk advies

Maar soms heb je net even meer nodig dan een paar (coachende) vragen en wil je ook advies. Vanuit (wetenschappelijke) theorieën, vanuit intuïtie, vanuit professionele of persoonlijke ervaring of een combinatie. Of het voor jou de tijd is om professionele support in te zetten, weet je als de drempel nog maar klein is of er helemaal niet meer is. En tot die tijd is mijn advies: Forceer niets en waardeer je eigen tijd, tempo en ritme. Jouw unieke weg toont zich dan vanzelf. 

Voeg je koptekst hier toe

Sta je momenteel op dat kantelpunt? Merk je dat je ondanks je inspanning toch (steeds) vastloopt? Je zal zien dat je vaak al op de goede weg bent. Ik help je graag verder. Maak hier een afspraak voor je eerste kosteloze kennismakingsgesprek (duur: half uur).