ZOMERSE REFLECTIE

31 vragen voor (na) de zomer om terug te blikken,
de balans op te maken en voorbij je eigen horizon te kijken

Zelf kiezen, zelf bepalen

De zomer is een periode waarin we, net als bij het eind van het jaar, graag terugblikken. Willen we nog wat we aan het doen zijn? Of roept iets van binnen om een nieuwe richting in te slaan?

Ik geloof dat als je leeft van vakantie naar vakantie. Van weekend naar weekend. Van vrije dag naar vrije dag. Dat het maar één ding betekent, namelijk dat het tijd is voor heel het jaar lang vakantie. Ja echt!

Want dat vakantiegevoel gaat vooral over jezelf kunnen zijn. Zelf kiezen. Zelf bepalen. Zelf je eigen tempo, tijd en ritme bepalen. Het gaat over ontspannen. Connecten met jezelf en met anderen. Dat vakantiegevoel gaat over plezier hebben, verwonderen, voldoende slaap pakken, gezond eten, buiten zijn en niet te hoeven voldoen aan andermans verwachtingen. Waarom zou je daarvoor op de zomervakantie wachten?

Vooruit kijken

Vaak denken we tijdens de vakantieperiode na over hoe het anders kan. Daarom heb ik 31 vragen voor je bedacht die je daarbij helpen. Weet je meteen zeker dat het niet alleen bij mijmeren blijft!

Ontdek waar je staat met deze 31 reflectievragen voor (na) de zomer. Voor elke dag een nieuwe vraag. Nu heb je meteen mooie onderwerpen om over te praten op de camping, rond het kampvuur of op het terras in eigen land of buitenland.

Reflectievragen voor (na) de zomer

zomerse-reflectie-pdf

Voorbeeldvraag 1: Op welk moment zette je bewust jezelf op de eerste plek en wat bracht dat?

Voorbeeldvraag 2: Waaraan heb je vanuit je talent kunnen bijdragen?

Voorbeeldvraag 3: Hoe wil je je vanaf nu elke dag voelen? 

Benieuwd naar alle vragen? Download nu je gratis pdf! Fijne zomer! 

© 2010-2022 Designed2Learn All Rights Reserved.